Vertaalbureau Univertaal

HO-min

“Iets meer dan driekwart van de jongvolwassenen hoogopgeleiden heeft een baan op het eigen niveau,” stond in het Noordhollands Dagblad vanmorgen, “maar het aantal hoogopgeleiden in banen op het beroepsniveau daar net onder groeit het hardst.”

Maar wat is nu dat beroepsniveau “daar net onder” voor iemand met een universitaire of hbo-opleiding? Dat staat er nou weer net niet bij. Waarschijnlijk is het een kwalificatie van de journaliste. Zonder definitie weten we dus nu nog niks. Het begrip ‘HO-‘ is hier in elk geval nog niet langsgekomen in de vertalingen voor en over onderwijs. Wel HBO+. Dat is WO-. Maar we houden meer van plussen. Vandaar dat HBO+. De term MBO4+ moet nog gemunt worden. Een gouden kans voor ROC’s. Die noemen zo’n opleiding nu nog een “speciaal programma”.

Maar de vraag blijft of dit alles ook is wat de journaliste bedoelde…

Accreditaties

Univertaal in een notedop

Univertaal is het beëdigd vertaalbureau voor onderwijs en wetenschap, studie en beroep. Als enige vertaalbureau in heel Nederland is Univertaal daarbij gespecialiseerd in het vertalen van diploma's.

Wettelijke geheimhoudingsplicht

Contactgegevens

Telefoon: 0228-322 333 Adres: Westerstraat 145 1601 AE Enkhuizen Els Spin, beëdigd vertaler Engels Email: diplomas@univertaal.nl

Route en direct contact

Algemene voorwaarden

Klantbeoordelingen

Chat openen
1
Welkom! Wil je iets weten? Stuur gerust een appje.