Vertaalbureau Univertaal

Vertaling legaliseren

Waarom Univertaal?

  • Beëdigde vertaling
  • Al korting vanaf 2 pagina’s
  • Levertijd: 3-5 werkdagen
  • Spoedopdrachten ook mogelijk
  • Verzending wereldwijd
  • Legalisatieservice


Offerte aanvragen

Gemakkelijk betalen:

iDeal
Creditcard
Internetbankieren
VVV Giftcard
PIN bij afhalen

Uitgelicht:

Natuurlijk kun je de legalisatie ook zelf regelen. Maar onze legalisatieservice is wel zo gemakkelijk.
Woon je al in het buitenland? Dan is onze legalisatieservice helemaal een uitkomst!

Legaliseren van de vertaling: Univertaal regelt het!

Een beëdigde vertaling is een officieel document. Formeel moeten officiële documenten worden gelegaliseerd voordat ze de grens overgaan. Voor ambassades en consulaten ontkom je er dus niet aan. Steeds meer universiteiten vragen ook om legalisatie – om fraude tegen te gaan. Legaliseren is tijdrovend en best wel ingewikkeld. Maar bij Univertaal heb je er geen omkijken naar.

Wat is legaliseren?

Legaliseren is het wettig verklaren van een officieel document door een overheid, zodat men in een ander land weet dat het een officieel stuk is dat gebruikt en vertrouwd mag worden.

Wat is de procedure bij een legalisatie?

Legaliseren kan op 2 manieren: de lange of de korte route. De juiste route is afhankelijk van het land en de afspraken die door de landen onderling gemaakt zijn. De korte route is voor zogenaamde apostillelanden. Dit zijn landen die het apostilleverdrag hebben ondertekend. Ze hebben daarin afgesproken dat een enkele apostille (ook een stempel) van een rechtbank voldoende is en de lange route kan vervallen. Er zijn meer dan 100 apostillelanden.
De lange route is eigenlijk de gewone weg. Deze route voor niet-apostillelanden loopt langs drie instanties: een stempel van een rechtbank, een stempel van het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag en een stempel van de betreffende ambassade in Den Haag of Brussel.

Met de legalisatieservice van Univertaal hoef je je daar gelukkig niet in te verdiepen. Wij regelen alles. Dat scheelt je een hoop informatie verzamelen, gedoe en tijd!

Gaat Univertaal voor mij een hele dag in de rij staan?

Nee, maar onze koerier wel. Univertaal werkt samen met een ‘ambassadekoerier’ die dagelijks op en neer rijdt naar rechtbanken, ministeries en ambassades in Nederland en Brussel. De koerier doet per land precies wat er gebeuren moet. De gelegaliseerde vertaling sturen we je daarna kant-en klaar toe, ook naar adressen in het buitenland.

Wat kost het?

De prijs is sterk afhankelijk van het land waar je naartoe gaat. Niet alleen maakt het uit hoe veel stempels je nodig hebt, maar de leges bij ambassades verschillen ook enorm. Daarnaast is het niet altijd klaar terwijl de koerier wacht. Voor sommige landen moet hij twee keer heen en weer. Vraag dus om een gratis offerte!

Accreditaties

Univertaal in een notedop

Univertaal is het beëdigd vertaalbureau voor onderwijs en wetenschap, studie en beroep. Als enige vertaalbureau in heel Nederland is Univertaal daarbij gespecialiseerd in het vertalen van diploma's.

Wettelijke geheimhoudingsplicht

Contactgegevens

Telefoon: 0228-322 333 Adres: Westerstraat 145 1601 AE Enkhuizen Els Spin, beëdigd vertaler Engels Email: diplomas@univertaal.nl

Route en direct contact

Algemene voorwaarden

Klantbeoordelingen